Kurssikuvaukset

Tanssiseura Volta ry tarjoaa paritanssikursseja ja muuta tanssiopetusta aikuisille. Tunneillamme on ollut tanssijoita 17-vuotiaasta 68-vuotiaisiin; tanssin harrastuksen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa.

Voltan ryhmätunneilta löytyy sopiva taitotaso niin aloittelijoille, harrastelijoille kuin kilpailijoillekin. Ryhmätunneilla opetellaan tanssin perusasioita ja tehdään harjoitteita n. 4-10 parin ryhmissä. Ryhmissä tanssivat ovat suunnilleen samantasoisia taidoiltaan. Kullakin ryhmätunnilla opetellaan yhtä tai kahta tanssia tai tehdään yleisiä useampaan tanssiin sovellettavia tanssiharjoitteita.

Tunnille voit tulla oman parin kanssa, alkeiskurssilla voi olla mahdollista löytää ensimmäisillä kerroilla pari. Tanssiurheiluliiton säännöissä todetaan, että tanssipari muodostuu miehestä ja naisesta, mutta meillä voit harrastaa myös tyttö- tai poikaparina, sateenkaariparit ovat tervetulleita.

Jos et ole varma, mikä tanssikurssi vastaa taitojasi, voit testata maksutta tuntejamme ja päättää kokeilun jälkeen, mihin ryhmään jatkossa osallistut. Ja samalla maksulla voi käydä useammallakin tunnilla!

Kaikki ohjatut tanssikurssit järjestetään Merimelojien majalla Töölössä (Merikannontie 10, 00260 Helsinki).

Valitse itsellesi sopiva ryhmä:

Alkeiskurssi

Harrastajaryhmä

Kilparyhmä

ja ilmoittaudu ilmoittautumissivuiltamme.

Tiiviskurssit

Vapaaharjoitusvuoro

Meillä on pääkaupunkiseudun edullisimmat hinnat! Lisäksi tarjoamme alennettua hintaa opiskelijoille, eläkeläisille ja työttömille. Voit maksaa jäsenmaksusi Smartum seteleillä tai ePassi sovelluksella. Ota yhteys valmentajaan, jos käytät jotain näistä!

 

Alkeiskurssi

Entä jos minulla on kaksi vasenta jalkaa?

Opit paritanssin alkeet! Tällä kurssilla ei ole mitään ennakkovaatimuksia. Kurssilla opetetaan peruskuvioita ja rytmiikkaa seuraaviin tansseihin 

  • Valssi
  • Tango
  • Quickstep
  • Samba
  • Cha cha
  • Jive

Vakiotansseista voit lukea lisää tanssikuvauksista.

Pitääkö olla oma pari?

Kurssille on hyvä tulla oman parin kanssa, mutta toki voit koettaa, josko ensimmäisellä tanssikerralla olisi muita parittomia paikalla. Tanssia voi myös harjoitella tyttö- tai poikaparina.

Voltan tunneilla ei vaihdella pareja, opetus keskittyy siihen, että tanssit joka kerta saman parin kanssa.

Pitääkö olla tanssikengät? Joku hieno mekko?

Tanssin voi aloittaa ihan normaaleilla tossuilla, toki tanssikengät tuovat mukavuutta harrastamiseen ja mahdollistavat hyvän jalkatekniikan. On kuitenkin hyvä kokeilla muutama tunti, jotta saa käsityksen siitä, millaiset kengät aikoo hankkia.

Alkeiskurssille voi tulla kengissä, joissa on pieni korko ja kenkä pysyy hyvin jalassa, kun jalkaa taivuttaa. Tanssissa käytetään jalan eri osia: välillä otetaan askelta kannalle, välillä päkiälle.

Tanssiessa voi tulla hiki. Villapaita ja toppahousut voivat tuntua epämiellyttäviltä.

Entä jos tanssi ei olekaan minun juttuni?

Voit kokeilla yhden kerran maksutta. Jos et sen jälkeen ole kielteisellä kannalla, kokeile yksi kausi ja katso, muuttuuko mielesi.

Mitä tämä lysti maksaa?

Hinnat

Harrastajaryhmä

 

Kun alkeiskurssi on käytynä, saa toki sinne mennä uudestaankin, mutta perustaitojen karttuessa voi siirtyä kilparyhmään tai harrastajaryhmään tai vaikka molempiin. Harrastajaryhmä on suunnaattu pääasiallisesti harrastusmielessä tanssiville, mutta toki myös kilpaileville tai kilpailijoiksi tavoitteleville, jotka haluaavat irroitella.

Mitä harrastajaryhmässä opitaan?

Valmentajat keskittyvät vapaampiin kuvioihin perustekniikkaa unohtamatta. Välillä saatetaan tanssia Wienin valssia tai Paso Doblea.

 

Mitä maksaa?

Meillä maksat yhden jäsenmaksun riippumatta siitä, kuinka moneen ryhmään tai vapaaharjoitukseen osallistut.

Hinnat

Kilparyhmä

 

Kilpailijoille tai kilpailijoiksi tähtääville. Tai niille harrastajille, jotka haluavat oppia säännönmukaisia koreografioita. Alkeiskurssi tulee olla käytynä.

Mitä tunneilla opitaan?

Valmentajat ovat tarkkoja tanssiasennosta, kannatuksesta, suunnista, ajoituksista ja jalkatekniikasta. Kurssilla opitaan pääasiassa E-luokan eli ensimmäisen kilpatason koreografioita. 

Mitä muuta?

Kilparyhmäläiset saavat osallistua myös harrastajaryhmään.

Tiiviskurssit

Voltassa järjestetään aktiivisesti tiiviskursseja. Kurssin aiheena voi olla esim. E-luokan kuviot lattareihin, tanssitekniikka tai parityöskentely. Voltan Hallitus linjaa, tukeeko Volta ry kursseja taloudellisesti ja missä määrin. 

Jäsenmaksun maksaneet jäsenet saavat tietoa tulevista tiiviskursseista. Kannattaa kirjautua jäsensivuille!

Vapaaharjoitusvuoro

Vapaaharjoitusvuoro torstaisin merimelojien majalla. Tarkista harjoituskalenterista poikkeusajat.