Kurssikuvaukset

Yleistä:

Tanssiseura Volta ry tarjoaa paritanssikursseja ja muuta tanssiopetusta aikuisille. Tunneillamme on ollut tanssijoita 17-vuotiaasta 68-vuotiaisiin; tanssin harrastuksen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa.

Voltan ryhmätunneilta löytyy sopiva taitotaso niin aloittelijoille, harrastelijoille kuin kilpailijoillekin. Ryhmätunneilla opetellaan tanssin perusasioita ja tehdään harjoitteita n. 5 – 15 parin ryhmissä. Ryhmissä tanssivat ovat suunnilleen samantasoisia taidoiltaan. Kullakin ryhmätunnilla opetellaan yhtä tai kahta tanssia tai tehdään yleisiä useampaan tanssiin sovellettavia tanssiharjoitteita.

Tunnille voit tulla oman parin kanssa, alkeiskurssilla voi olla mahdollista löytää ensimmäisillä kerroilla pari. Tanssiurheiluliiton säännöissä todetaan, että tanssipari muodostuu miehestä ja naisesta, mutta meillä voit harrastaa myös tyttö- tai poikaparina, sateenkaariparit ovat tervetulleita.

Jos et ole varma, mikä tanssikurssi vastaa taitojasi, voit testata maksutta tuntejamme ja päättää kokeilun jälkeen, mihin ryhmään jatkossa osallistut. Ja samalla maksulla voi käydä useammallakin tunnilla!

Kaikki ohjatut tanssikurssit järjestetään Merimelojien Majalla Töölössä (Merikannontie 10, 00260 Helsinki).

Alkeiskurssi

Alkeiskurssilla opit paritanssin alkeet! Tällä kurssilla ei ole mitään ennakkovaatimuksia. Kurssilla opetetaan peruskuvioita ja rytmiikkaa seuraaviin tansseihin:

  • Latinalaistanssit

    • Samba, Cha cha ja Jive

  • Vakiotanssit

    • Valssi, Tango ja Quickstep

Pitääkö olla oma pari?

Kurssille on hyvä tulla oman parin kanssa mutta toki voit kokeilla, jos ensimmäisellä kerralla olisi muita parittomia paikalla. Tanssia voi myös harjoitella tyttö- tai poikaparina.

Pitääkö olla tanssikengät tai joku hieno mekko?

Tanssin voi aloittaa normaaleilla tossuilla. Tanssikengät tuovat toki mukavuutta harrastamiseen ja mahdollistavat hyvän jalkatekniikan. On kuitenkin hyvä kokeilla muutama tunti, jotta saa käsityksen siitä, millaiset kengät aikoo hankkia.

Alkeiskurssille voi tulla kengissä, joissa on pieni korko ja kenkä pysyy hyvin jalassa, kun jalkaa taivuttaa. Tanssissa käytetään jalan eri osia: välillä askelia otetaan päkiällä ja välillä kannalle.

Tanssiessa voi tulla hiki ja paksut treenit vaatteet voivat tuntua epämiellyttäviltä.

Entä jos tanssi ei ole minun juttuni?

Voit kokeilla yhden kerran maksutta. Kurssit ovat aina kausiluontoisia ja voit aina kokeilla kausi kerrallaan.

Mitä tämä lysti maksaa?

Hinnat

Harrastajaryhmä

Harrastajaryhmä on suunnaattu pääasiallisesti kuntoilu- tai harrastusmielessä tanssiville, mutta toki myös kilpaileville tai kilpailijoiksi tavoitteleville, jotka haluavat irroitella. Osaavat valmentajat huolehtivat siitä, että näilläkään tunneilla ei unohdeta tekniikkaa.

Mitä harrastajaryhmässä opitaan?

Valmentajat keskittyvät vapaampiin kuvioihin perustekniikkaa unohtamatta. Välillä saatetaan tanssia myös foxtrotia, rumbaa, wieninvalssia tai paso doblea.


Tekniikkaryhmä

Kilpailijoille tai kilpailijoiksi tähtääville – tai niille harrastajille, jotka haluavat hioa tanssitekniikkaansa. Alkeiskurssi tulee olla käytynä niin, että kuuden perustanssin (Valssi, Tango, Quickstep, Samba, Cha-Cha, Jive) perusteet on hallussa ja jonkunlainen koreografia niistä olemassa.

Mitä tunneilla opitaan?

Valmentajat ovat tarkkoja tanssiasennosta, kannatuksesta, suunnista, ajoituksista ja jalkatekniikasta. Kurssilla tanssitaan pääasiassa E-luokan eli ensimmäisen kilpatason koreografioita, mutta välillä voidaan käydä perusteita myös muista tansseista.

Vapaaharjoitukset

Tanssilattia on avoinna! Vapaaharjoituksissa voi kerrata ryhmien tunneilla opittua omaan vapaaseen tahtiin. Musiikkia soitetaan paikallaolijoiden toiveiden mukaan, ja kokeneemmilta pareilta voi aina tarvittaessa kysyä apua.

Mitä maksaa?

Meillä maksat yhden jäsenmaksun riippumatta siitä, kuinka moneen ryhmään tai vapaaharjoitukseen osallistut.

Tiiviskurssit

Voltassa järjestetään aktiivisesti tiiviskursseja. Kurssin aiheena voi olla esim. E-luokan kuviot lattareihin, tanssitekniikka tai parityöskentely. Voltan Hallitus linjaa, tukeeko Volta ry kursseja taloudellisesti ja missä määrin.

Jäsenmaksun maksaneet jäsenet saavat tietoa tulevista tiiviskursseista. Kannattaa kirjautua jäsensivuille!

Vapaaharjoitusvuoro

Vapaaharjoitusvuoro keskiviikkoisin merimelojien majalla. Tarkista harjoituskalenterista poikkeusajat.